Prins Choco en Prinses Amy

Prins Choco zwaait de scepter over het Sprokkeldorp 2023 

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover: De gala-avond van de Sprokkelaars, in hun eigen residentie Reimink. Het moge duidelijk zijn dat Carnavalsvierders uit Lemelerveld en buurtverenigingen uit de regio reikhalzend hebben uitgekeken naar dit moment, na 2 jaren dit spektakel gemist te moeten hebben. 

 ’s Middags was het eerst de beurt aan de jeugd. De spanning was voelbaar: Wie zou toch de nieuwe jeugdprins of prinses gaan worden? Na een zinderende ontknoping mocht Prinses Amy (Amy Hulsman) haar masker afdoen, en de scepter overnemen van Prins Brambo. Samen met haar Raad van Elf wist ze het Carnavalsseizoen een fantastische aftrap te geven, en zo het goede voorbeeld te geven aan de oudere jeugd. 

Na de galamiddag werd door Prins Pé van ’t Café en zijn Raad van Elf de kerkdienst bijgewoond in de Heilig Hart Kerk. Na enkele woordjes van onder andere de Prins, verplaatste het gezelschap zich naar Residentie Reimink om zich voor te bereiden op de Gala-avond.  

Een avond met als absolute hoogtepunt natuurlijk de bekendmaking van Prins carnaval 2023. Maar voor dit zover was, waren er nog een aantal prachtige officiële momenten. Zo werden traditioneel tijdens deze avond de nieuwe leden van de Sprokkelaars geïnaugureerd. Jur Brinkhuis, Koen Schrijver, Daan Loozeman en Dion Blankvoort komen de Raad van Elf versterken, en Janneke Mulder sluit aan bij de Sprokkelaars Jeugd.  Daarnaast werden Bjorn Cents (22 jaar Raad van Elf), Peter Woolderink (11 jaar Raad van Elf) en Alwin Grootenhuis (17 jaar chauffeur optocht) door de Prins gehuldigd. 

De titel “Sprokkelaars van het jaar 2023” viel dit jaar te beurt aan Johan en Thea Neppelenbroek. 2 bekende Lemelervelders, die naast de exploitatie van de plaatselijke supermarkt altijd betrokken zijn geweeest bij carnavals-gerelateerde activiteiten. Als sponsor, als medewerker in de residentie of als lid van onze Carnavalsvereniging. Met de titel “Sprokkelaars van het jaar” werden zij meer dan terecht in het zonnetje gezet. 

Na al deze officiële handelingen was het moment voor Prins Pé van ’t Café dan eindelijk daar: de langstzittende Prins die het Sprokkeldorp gekend heeft. Fantastisch dat Patrick eindelijk het stokje kan doorgeven, om zo zijn opvolger ook een volledig Carnavalsprogramma te kunnen bieden met alle prachtige belevenissen die hij zelf ook heeft mogen meemaken. Na zijn laatste proclamatie werd hij door zijn vrienden de residentie uit begeleidt; en werd hij na 1174 dagen eindelijk weer “de barman die alleen maar tapt”…. 

 Daarna was de roemruchte carnavalsvereniging een moment prinsloos. Gelukkig duurde dat niet lang. Kosten noch moeite werden gespaard om “de Nieuwe” op spectaculaire wijze aan het publiek te presenteren. Onder begeleiding van “de Heujschudders” en de PPM band kwam “Prins Choco” plotseling tevoorschijn. Sander Boerkamp, in het dagelijks leven werkzaam bij Boeve Afbouw maar vooral bekend als teammanager van het vlaggenschip van de plaatselijke VV en voorzitter van de Sprokkelaars. 

Met de nieuwe Prins kon het feest losbarsten. Met DJ Team ’t Einde achter de draaitafel en de PPM band op het podium werd het wederom een fantastische avond, die afgesloten werd in het voorcafé het traditionele foto-hangen.  

 Kortom: De kop is er weer af. Een sublieme aftrap van een hopelijk net zo mooi Carnavalsseizoen in het Sprokkeldorp Lemelerveld!