Informatie bezoekers Duteweerd Mechanisatie verlichte optocht

Informatie voor bezoekers met betrekking tot parkeren Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht 13 februari 2024
Wij merken dat de verlichte optocht erg in trek is. In de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen sterk gestegen. Na de parkeerproblemen van vorig jaar hebben wij samen met de Gemeente Dalfsen een plan van aanpak gemaakt om dit voor aankomend jaar te verbeteren. Zie hiervoor de berichtgeving in ons carnavalsmagazine (www.sprokkelaars.nl).

Eén van de belangrijkste verandering is het parkeren in diverse weilanden. Dit was allemaal geregeld, echter heeft de regen van de afgelopen periode roet in het eten gegooid. De weilanden zijn te nat om te parkeren en kunnen we daarom helaas niet gebruiken. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om over te gaan naar plan B. Door middel van dit bericht willen wij u informeren over de aanrijdroutes en waar  geparkeerd moet worden tijdens de Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht. Ook worden er voor het evenement borden geplaatst die informeren waar u kunt parkeren. Verkeersregelaars, evenementenregelaars en parkeerbegeleiders zullen dit allemaal in goede banen leiden. Wij verzoeken u dringend de aanwijzingen op te volgen. Parkeren zal plaats vinden aan één zijde van de weg om zodoende altijd ruimte te bieden aan calamiteiten voertuigen.

Let op: bezoekers moeten verder lopen dan andere jaren, kom daarom op tijd! Tevens roepen wij iedereen op om zoveel mogelijk lopen, op de fiets of zoveel mogelijk in één auto te komen.

Afsluitingen

Van 18:30 uur tot en met ongeveer 21:30 uur zijn de volgende wegen dicht en niet toegankelijk voor (doorgaand) verkeer:

  • Schoolstraat;
  • Parallelstraat;
  • Vilstersedijk (vanaf Univé tot en met de af-/oprit N348;
  • Vilstersestraat (dicht direct vanaf de afrit richting het dorp);
  • Kerkstraat (Kroonplein tot aan de Hubo);
  • Migaweg;
  • Waterinkweg;
  • Nieuwstraat ;
  • Blikman Kikkertweg (vanaf Kroonplein tot aan fietsbrug);
  • En alle andere straten die binnen bovenstaand gebied vallen.

Wij verzoeken ook bewoners aan deze straten hier zoveel mogelijk rekening mee te houden! Krijgt u bezoek van familie en vrienden? Laat hen dan voor 18:30 uur komen, dit voorkomt dat ze verderop moeten parkeren.

Hieronder een korte beschrijving met foto voor het parkeren, afhankelijk vanaf waar u vandaan komt.De volledige plattegronden vindt u hieronder als link, hierin zijn ook de beroepsverkeersregelaars, evenementenregelaars en parkeerbegeleiders ingetekend.

TOEGANG = GRATIS

Het organiseren van de optocht brengt veel kosten met zich mee, toch willen wij een evenement organiseren wat voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn. Daarom blijft ook het parkeren, net als het bekijken van de optocht, gratis. Wel vragen wij iedereen om een vrije gift tijdens de collecte onder de optocht. Er rijdt tijdens de optocht een collecte wagen mee. Neem contant geld mee! Eventueel kunt u ook een QR code scannen en een bedrag doneren.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Stuur dan een mail naar verlichteoptocht@sprokkelaars.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Legenda
Rood = routing parkeren

Oranje = parkeren bezoekers (in berm)

Blauw = omleidingsroute

Paars = calamiteitenroute

Aanrijden en parkeren vanaf Lemele/Hancate/Hellendoorn

Bezoekers vanuit Lemele / Hancate / Hellendoorn worden opgevangen door de verkeersregelaars op de kruising Ommerweg, Statumweg, Kerkstraat en de Blikmankikkertweg/Heideparkweg. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de Kerkstraat of de Blikman Kikkertweg en opgevangen door parkeerbegeleiders. Parkeren is aan één kant van de weg, op aanwijzing van de parkeerbegeleiders.

Aanrijden en parkeren Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht

Afzettingen Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht

Parkeerbegeleiders Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht

Aanrijden en parkeren vanaf Raalte (N348)

Bezoekers van de N348 vanuit Raalte verlaten de N348 bij de verkeerslichten en kunnen parkeren op het industrieterrein. Vanaf de N-weg wordt u opgevangen door een verkeersregelaar. Vervolgens stuurt diegene u door naar de parkeerbegeleiders op het industrieterrein. Volg hun aanwijzingen op. Parkeren langs de weg of op de openbare parkeerplekken van diverse bedrijven.

Aanrijden en parkeren vanaf Ommen (N348)

Bezoekers van de N348 vanuit Ommen gaan rechtsaf en worden via de Vilstersedijk en Brandweg naar de Binnenweg en Hoenderweg gestuurd. Hier wordt u opgevangen door parkeerbegeleiders. Parkeren is aan één kant van de weg, op aanwijzing van de parkeerbegeleiders.

Aanrijden en parkeren vanaf Vilsteren

Bezoekers van de N348 vanuit Vilsteren worden via de Vilstersedijk en Brandweg naar de Binnenweg en Hoenderweg gestuurd. Hier wordt u opgevangen door parkeerbegeleiders. Parkeren is aan één kant van de weg, op aanwijzing van de parkeerbegeleiders.

Aanrijden en parkeren vanaf Heino/Zwolle

Bezoekers vanuit Heino/Zwolle kunnen parkeren op het industrieterrein. Volg hiervoor de borden en u komt uit bij evenementenregelaars die u doorsturen naar parkeerbegeleiders. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders op. Parkeren langs de weg of op de openbare parkeerplekken van diverse bedrijven.

 

Aanrijden en parkeren vanaf Dalfsen

Bezoekers vanuit Dalfsen kunnen parkeren op het industrieterrein. Volg hiervoor de borden en u komt uit bij evenementenregelaars die u doorsturen naar parkeerbegeleiders. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders op. Parkeren langs de weg of op de openbare parkeerplekken van diverse bedrijven.

Aanrijden en parkeren mindervaliden (op vertoon van kaart)

Voor mindervaliden is er de mogelijkheid om te parkeren op het feestterrein. Let op: alleen op vertoon van een mindervalide parkeerkaart hebt u toegang.  Het feestterrein is het makkelijkst te bereiken via het de N348, de afrit bij de Nieuwe Landen. (vanuit Raalte ter hoogte van het industrieterrein doorrijden naar volgende afrit)).