Duteweerd Mechanisatie Verlichte optocht: De lichtparel van Salland

HET hoogtepunt van carnavals vierend Salland en wijde omgeving: De Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht van de Sprokkelaars uit Lemelerveld. Al sinds 1998 organiseren de Sprokkelaars dit magische lichtjesspektakel, als traditionele afsluiter van 4 dagen Carnaval. Tienduizenden bezoekers laten zich elk jaar weer in vervoering brengen en kijken ademloos naar de fantastische creaties die wagenbouwers uit Lemelerveld en omliggende dorpen weten neer te zetten. Wat is er nog mooier dan vanaf de zijlijn kijken naar dit hoogtepunt? Juist, er onderdeel van uitmaken! 

We durven wel te stellen dat dit de mooiste optocht is in de wijde omtrek en dat willen we graag zo houden. Met ingang van 2024 biedt de Sprokkelaars de mogelijkheid aan kleine groepen en kleine wagens om deel te nemen. Hoe mooi zou het zijn als er naast die fantastische grote verlichte wagens ook kleinere groepen de kans krijgen om deze optocht te verrijken?  

De Sprokkelaars bieden graag hulp aan nieuwe groepen in de vorm van startgeld, verlichting en expertise. Maar wat je er bovenal voor terugkrijgt: Waardering van alle duizenden bezoekers, en centimeters kippenvel over je hele lichaam als je door het dorp heen dendert met je eigen verlichte wagen en/of groep. Dus: Wacht nog even met het opbergen van de Kerstverlichting, want dit kan goed van pas komen bij het verlichten van jullie creatie… 

Wat ‘led’ je om je buren, vrienden of familie op te trommelen en je samen op te geven? 

Kijk voor meer info: op de pagina Verlichte optocht.

https://sprokkelaars.nl/duteweerd-mechanisatie-verlichte-optocht/