Uitslagen Prima Thuis Verlichte optocht 2020

T Giet Vedan grote winnaar verlichte optocht Sprokkelaars

door Annet Schoorlemmer

Spannende dagen voor de wagenbouwers en groepen die wilden deelnemen aan de Prima-Thuis verlichte carnavalsoptocht. Gaat het wel of gaat het niet door? Het leek de Elfstedentocht wel. Maar de weergoden waren Lemelerveld opnieuw, net als afgelopen zaterdag, redelijk goed gezind. Het regende tussendoor even, maar aan het eind was er weer een mooie sterrenhemel te zien.

Op dinsdag 25 februari 2020 om 19.30 uur kon voor de 22e keer het startsein gegeven worden voor de optocht. De lichten gingen precies om half acht uit en het feest kon beginnen. De drumband van Polyhymnia, versierd met blauwe lichtjes, opende de stoet.

De optocht was opnieuw van een indrukwekkend hoge kwaliteit. Prachtig verlichte wagens, vrolijk dansende verlichte groepen en veel muziek. Vooral de route langs het kanaal is altijd heel erg mooi. Vanaf de BK-weg heb je een mooi zicht op het geheel. Je ziet dan alles nog een keer weerspiegeld in het kanaal. In een woord gezegd: prachtig. De vele duizenden bezoekers waren niet voor niets gekomen. Ze werden getrakteerd op een hele mooie verlichte carnavalsoptocht.

In de volle residentie volgde nog de prijsuitreiking. Carnavalsvereniging De Sprokkelaars mag trots terugkijken of twee fantastische optochten en een geslaagd carnavalsfeest. Een groot compliment voor alle deelnemers en vrijwilligers.

Zowel bij de loopgroepen als bij de wagens was de eerste prijs voor T Giet Vedan uit Heino.

Klik hieronder voor de uitslagen

jury wagens 2020 totaal

jury loopgroepen 2020 totaal

jury wagens 2020 punten verdeling

jury loopgroepen 2020 punten verdeling