Prins Lukus 2.0 (Luuk Kemerink) Prins Carnaval 2018 der Sprokkelaars

Lekker, zo’n avondje dat je niks hoeft…

Maandagavond 6 november. Ik lig Prinsheerlijk op de bank naar het geouwehoer van Derksen en van der Gijp te kijken. Om 21.11 uur gaat de telefoon: Niels Schrijver. “Lukus ben je thuis? Gedonder op de Dola-app. Doe je schutting eens van het slot af, ik sta daar nu”. Nu belt Niels wel vaker met onzinnige mededelingen maar dit verbaast mij enigszins. Ik loop naar buiten en trek de schuttingdeur open, die overigens gewoon open was maar slechts een beetje klemt. Ik zie Niels staan met in zijn kielzog een guitige krullenbol: oud-Prins Ronnie. Huh? Dan gaan er wel een paar alarmbelletjes rinkelen kan ik jullie melden. Maar goed: ‘kom der maar in keerls…’

Al vrij snel na binnenkomst en wat zenuwachtig geneuzel van vooral mijn kant komt de onvermijdelijke vraag: “Wil jij onze Prins Carnaval 2018 worden?” Donder. En bliksem. Ik? Prins? Grotemensen-Prins?! Ik trek nog witter weg dan ik al ben en in mijn hoofd hoor ik de eerste opmerkingen de revue al passeren: ‘Luuk, de witte Prins zonder paard’. Of: “Goh, ik dacht dat er een maximumleeftijd is voor een Jeugdprins”.

Ik heb altijd gedacht; mochten ze mij daar ooit voor polsen dan is mijn antwoord ‘nee’. Al die ‘verplichtingen’ en alle schijnwerpers die er op je gericht zijn voorafgaand en tijdens de Carnaval. Laat mij maar lekker achter de bar staan bij Reimink en zelf een paar dagen ‘anoniem’ opgaan in het feestgedruis. Ik geef dan ook direct bij de heren aan dat ik daar vanavond niet op kan antwoorden. Maar na alle mooie en eerlijke verhalen van Niels en Ronnie te hebben aangehoord, een stuk of wat versnaperingen om de spanning weg te nemen, het enthousiasme van mijn vriendin Yvette, nog meer groene knuppels om nog meer spanning weg te nemen, word ik al iets enthousiaster. Ook het feit, dat als ik het niet zou doen, onze voorzitter drie uur voor niks in spanning bij zijn telefoon heeft zitten wachten op het verlossende antwoord, doet mij besluiten om toch een keer ‘ja ik wil’ te zeggen. De eer is simpelweg te groot, en je wil later ook geen spijt krijgen van de dingen die je niet gedaan hebt. Bovendien was mijn vaders eerste reactie destijds ook ‘nee’, maar hij had het voor geen goud willen missen. Voorzitter Sander is inmiddels ook aangeschoven en het werd een donders mooie avond. Rond de klok van drie lig ik als Prins Lukus 2.0 in bed naar het plafond te staren: Raar werk… 20 jaar nadat ik als jeugdprins Luuk de Eerste mijn opwachting mocht maken presenteer ik mij nu voor de tweede keer aan u als hooggeëerd publiek!

Mijn naam is Luuk Kemerink, zoon van Petra & oud-Prins Gé de Eerste en broertje van Bastiaan. 32 Jaren jong en in het dagelijks leven werkzaam als kok tussen de Zweedse balletjes bij Ikea in Zwolle. Sinds Carnaval 2003 samen met Yvette uit de Piepenplas en inmiddels 5 jaar samen woonachtig in de Hoogenboomstraat. In mijn vrije tijd mag ik graag een potje biljarten en ben ik passief sport én muziekliefhebber. Om de Ikea-balletjes er af te trainen werk ik mij zo heel af en toe in het ‘Zweed’ op de spinningfiets…Na Carnaval is het mooiste 5-daagse evenement dat Lemelerveld rijk is natuurlijk het Pinkstertoernooi bij de tennisvereniging, waar ik mij met veel plezier inzet als medeorganisator. Anderen kennen mij misschien als lid van de Dola-Vita-Fanclub-Laif-Appp…

Carnaval is mij met de paplepel ingegoten. Al voordat ik kon lopen sleepten mijn ouders Gé en Petra, enthousiaste leden van de Vrienden van de Sprokkelaars, mij mee in de optocht. Ook ben ik geruime tijd trouw lid geweest van de fijne wagenbouwgroep de Paria’s. Bovendien heb ik Carnaval zo’n 15 jaar meegemaakt van achter de bar als werknemer bij onze Residentie Reimerink. In die tijd heb ik Carnaval in Lemelerveld altijd gezien als een geweldig mooi feest. Ik ben dan ook zeer vereerd dat het ik het nu vanaf deze kant mag gaan meemaken!

Samen met mijn Raad van Elf, Jeugdprinses Dieksie met haar Raad, Heujschudders, Vrienden van de Sprokkelaars, wagenbouwers, personeel van Reimink, dj’s en artiesten, buurtverenigingen en alle andere carnavalsvierders uit Lemelerveld en omstreken gaan we er een kneitermooi feest van maken. Dit onder mijn motto: “Met Prins Lukus in het theater, wordt het eerder vroeger dan later!” Alaaf!

Prins Lukus 2.0