Carnaval 2016 was geweldig!

1L8A1948.2 [107390]

De Sprokkelaars draaien doorrr…!

Zaterdag 16 januari werden de 2 prinsen bekend gemaakt van de Sprokkelaars voor 2016. ’s Middags werd tijdens de kindergala al bekend gemaakt dat jeugdprinses Frederique Babbelkous dit jaar de aanvoerdster zou zijn van de jeugdraad.  ’s Avonds in een bomvolle residentie maakte Prins Ronnie de Eerste  het stel compleet. Dit was het begin  van een fantastisch carnavalsseizoen. Na de verschillende uitjes in de regio en natuurlijk naar Bevergern kon het feest op zaterdag 6 februari van start gaan, en hoe!

Om 13 uur ging er een record aantal deelnemers van start in een vrolijke en zeer kleurrijke stoet. De grote zaterdagoptocht dit jaar kenmerkte zich niet alleen door het grote aantal deelnemers, ook de kwaliteit was van hoog niveau. Met deelnemers uit de hele regio was het één van de grotere optochten in Salland. Daarnaast stond er ook langs de route veel publiek te genieten van al dit moois. In de residentie werd Simpel de winnaar werd bij de categorie “grote wagens”. Na een aaneenschakeling van geslaagde programma-onderdelen was het dinsdagavond tijd voor de spreekwoordelijke kers op de taart. De Multilight Verlichte Optocht is de optocht die Lemelerveld jaarlijks op de kaart zet. Het hele jaar heeft menigeen naar deze optocht uitgekeken en dan verpest de regen het. Al dagen wordt er angstvallig naar de weerberichten gekeken. Dinsdagochtend wordt er besloten om er voor te gaan, het weer zou immers opklaren aan het eind van de middag en we willen zo graag. Uit de hele regio komen wagenbouwers met in plastick gepakte wagens naar Lemelerveld. Op het sportpark verzamelt iedereen zich, de gezichten staan zorgelijk als men naar de lucht kijkt. Uiteindelijk wordt er door organisatie en wagenbouwers gezamenlijk besloten om het toch af te lasten. Hoe graag iedereen ook wil, het kan gewoon niet. Teleurgesteld wordt er in allerijl van alles geregeld. Het grote publiek moet weten dat het niet door gaat, wagenbouwgroepen moeten een plek hebben voor hun wagen en voor zich zelf. Residentie Reimink gaat open, van alle kanten wordt hiervoor personeel opgetrommeld. Onze grote dank gaat uit naar iedereen die geholpen heeft op wat voor manier dan ook om dit alles te organiseren. De knop ging om en langzaam zag je dat een ieder weer zin in een feestje kreeg. En doorrr…! 

Zo snel als dit verslagje leest, ze snel gaat ook het carnaval voorbij lijkt het. We beginnen op zaterdagmorgen en voor je het weet is het woensdagmiddag en is het al weer voorbij.

Wij willen iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het carnaval 2016 te Lemelerveld hartelijk bedanken. Dit is waar een klein dorp groot in kan zijn. Samen maken we het feest! Bedankt namens de Sprokkelaars. En doorrr…!